Koningsnacht en Koningsdag in Sneek

SNEEK Sneek hangt zaterdag 27 de vlag uit vanwege Koningsdag. In het centrum is in de voorafgaande nacht en de dag zelf een feestprogramma met herkenbare elementen zoals de traditionele aubade in de Marktstraat.

De festiviteiten rondom Koningsdag in Sneek beginnen op vrijdagavond 26 april vanaf 20.00 uur in het centrum van Sneek. Het swingterras van de Marktstraat start dan met live muziek van Kevin & Andre. In veel horecagelegenheden wordt live muziek of dj’s ingezet om Koningsdag alvast feestelijk in te luiden.

Op zaterdagmorgen worden de inwoners van Sneek gewekt door de reveille door de blazers van de Putkapel rond 8.15 uur om zo op tijd te verschijnen voor de aubade om 9.00 uur. Onder aanvoering van Sander Balk en de Putkapel staan gezellige meezingers op het programma. Burgemeester Jannewietske de Vries vertegenwoordigt de koning. Na de aubade start de vrijmarkt voor kinderen op de Gedempte Pol, Singel, Suupmarkt en Kleinzand.

Vanwege de verbouwing in de stadhuistuin is de organiserende Oranjevereniging, samenwerkend met Horeca Sneek, voor de kinderactiviteiten zoals kinderspelletjes, een ballonnenclown, het springkussen en de kinderdisco uitgeweken naar de Singel. Op het water van de Hoogend zijn de waterloopballen weer te vinden .

Om 10.30 uur zal het 45-koppige Deense gospelkoor de “Gospellers” haar gospelrepertoire ten gehore brengen op het plein van de Sint Martinuskerk aan de Singel . Het koor staat onder leiding van dirigent Hendrik Engelbrekt, pianiste is Christine Engelbrekt-Refshauge.

Programma Koningsdag 27 april:

8.00 uur Klokkenspel door dhr. D. Donker, beiaardier vanaf de Martinikerktoren

8.15 uur Reveille door blazers van de Putkapel

9.00 uur Aubade in de Marktstraat bij het stadhuis met medewerking van Sander Balk & de Putkapel. Welkomstwoord burgemeester mevr. Jannewietske de Vries

10.00-16.00 Oranje (vrij)markt voor kinderen Gedempte Pol, Singel, Suupmarkt

en Kleinzand

10.00-16.00 Oranjebraderie Grootzand en omstreken

10.00-16.00 Waterloopballen Hoogend

10.30-14.00 Kinderprogramma Singel

10.30 uur Optreden Gospelkoor Uit Esbjerg, Plein St. Martinuskerk Singel

v.a. 11.00 uur Vanaf deze tijd zijn er allerlei muzikale bandjes in de stad, oa de ‘Heegemer

Dekdweilers’ en een vrolijk Dixielandorkestje. Op de Singel speelt de band

‘Nog Effe’ en kan het publiek gezellig meezingen met het ‘Luskoor’.

v.a. 13.00 uur Beachvolleybaltoernooi Wijde Noorderhorne

v.a. 13.00 uur Livemuziek Marktstraat: Heegemer Dekdweilers, Johnny Kamminga,

Mr Tim Sax, DJ Gear, Dr Tam Tam en 's avonds de band Tripple A.