Empatec wederom gecertificeerd voor ISO 9001

SNEEK - De vakbedrijven Empatec Meubel, Metaal en Verpakken zijn al jaren ISO 9001 gecertificeerd. Dit is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Voor de komende drie jaar mag het vanuit Sneek opererende Empatec het certificaat behouden. Dit betekent dat Empatec een goed werkend kwaliteitsmanagement systeem heeft.

Elke drie jaar wordt Empatec opnieuw beoordeeld door certificerende instantie BSI. Vooraf moesten er allerlei analyses worden uitgevoerd en gerapporteerd, er zijn diverse gesprekken gevoerd met directie en medewerkers, en op de werkvloer is gecontroleerd of de processen en systemen ook daadwerkelijk werken zoals beschreven.

De onafhankelijke auditor gaf het volgende oordeel: ’Ik kom bij veel verschillende bedrijven voor de certificering. Empatec is beslist niet anders dan reguliere bedrijven. Veel reguliere bedrijven kunnen een voorbeeld nemen aan de wijze waarop jullie de processen hebben georganiseerd en jullie kwaliteitssysteem is ingericht en hoe dat in de praktijk functioneert.’

Dit certificaat helpt de organisatie bij het continu verbeteren van de kwaliteit. Reino de Boer van Empatec: ,,De 'nieuwe ISO' sluit goed aan bij onze visie, waarin we Empatec veel meer willen profileren als een regulier bedrijf. Met deze certificering sluiten de vakbedrijven goed aan bij de wensen van de huidige en toekomstige klanten.”