Menhir in de wachtkamer

JOURE - Menhir moet in de wachtkamer wat betreft het kampioenschap. De nu uitgespeelde ploeg uit Sneek verloor gisteren de topper van Oaters in Joure, staat nog wel bovenaan, maar kan worden gepasseerd. Joure heeft namelijk nog twee duels te gaan.

De basketballers van ESBC Menhir lieten in Joure de kans laten liggen om kampioen te worden. In sporthal Sportfun leidde de ploeg alleen in het eerste kwart even. De thuisploeg Oaters was beter uitgebalanceerd en schoot raak tegen een hoog percentage. Menhir verloor met 75-63.

Vorig seizoen werden de Snekers in dezelfde sporthal kampioen en ook nu was de kans aanwezig. De sfeer was goed met een goed gevulde sporthal en een ingehuurde DJ. Menhir begon goed en pakte in de tweede minuut een 2-6 voorsprong. De Oaters waren echter niet uit het veld geslagen en kwamen snel op voorsprong.

De Jousters misten weinig ballen, terwijl de Snekers meer moeite hadden om het netje te vinden. Ook was er veel frustratie over de inconsequente arbitrage. Na tien minuten was het 19-13 en bij rust keek Menhir tegen een 41-29 achterstand aan.

De Snekers bleven er hard voor werken, maar hadden deze avond te weinig energie in huis. Elke keer als Menhir iets dichterbij kwam zette de makkelijk scorende thuisploeg weer een geslaagde aanval tegenover. Veel te vroeg in de wedstrijd begonnen de Snekers het teamspel uit het oog te verliezen en werden wanhoopsschoten genomen.

Bij Menhir haalden Mats Haven, Ali Carti, Danny Nowee en Jeroen Zantingh de dubbele cijfers. Oaters won verdiend, maar is nog geen kampioen. De ploeg uit Joure moet nog twee wedstrijden spelen. Het al uitgespeelde Menhir houdt hierdoor een minieme kans op het kampioenschap.