Moderne kantoren rond stadhuistuin

SNEEK - Onder leiding van hoofdaannemer Dijkstra Draisma wordt gewerkt aan de uitbreiding van het stadhuis in Sneek rond de stadhuistuin.

Na de realisatie van het Besjoershûs en het Súdwesthûs in de Marktstraat worden binnen het kader van de centrale huisvesting van de gemeente Súdwest-Fryslân nu de kantoren aan de achterkant van het stadhuis grondig aangepakt.

Tegenover het publiekscentrum komen achter de authentieke gevels moderne kantoren voor de medewerkers van gemeente. De nieuwbouw zorgt straks voor een verbinding tussen de bestaande gebouwen. Ook wordt de stadhuistuin opnieuw ingericht.

Dankzij de transformatie heeft het Súdwesthûs nu energielabel A+++. Met de verduurzaming van de panden uit fase 2 erbij is de centrale huisvesting van de gemeente Súdwest-Fryslân een voorbeeld voor bestaande gebouwen die verduurzaamd worden.

Dijkstra Draisma werkt om de duurzame ambities van de gemeente waar te kunnen maken innovatief samen met onder andere Inbo architecten, Sijperda-Hardy en Koninklijke Damstra Installatietechniek.