Wendy Noordzij lanceert ‘De buurheks en het lied van natuur’ tijdens Buurheksendag

SCHARNEGOUTUM ‘De buurheks en het lied van de natuur’ verschijnt 23 maart. Met het boek, dat bestemd is voor kinderen tussen de 7 en 10 jaar, wil schrijfster Wendy Noordzij uit Scharnegoutum laten zien dat ‘echte’ heksen heel anders zijn dan sprookjesheksen. Dat kunnen kinderen niet alleen lezen, maar ook zelf ervaren.

Tijdens de buurheksendag kunnen de lezers hun bestelde boek afhalen bij een buurheks bij hen in de regio. 

In het verhaal schrikken Elsa en Arne behoorlijk als ze horen dat hun nieuwe buurvrouw een heks is. Dat kan toch niet? Heksen bestaan toch alleen in sprookjes? Al snel ontdekken ze dat hun buurvrouw helemaal geen gemene vrouw is, die hen in de kookpot wil stoppen, of wil betoveren. Buurheks Vevina leert de kinderen juist van alles over de natuur. Dan ontmoeten Elsa en Arne een oude man, die in een holle boom in het bos woont. Hij is heel verdrietig, omdat het lied van de natuur is verdwenen. De kinderen willen hem heel graag helpen. Daarbij kunnen ze de kennis van de heks goed gebruiken. Ook krijgen ze hulp van een grommende kanarie, een zwarte kat die piano kan spelen en een kikker met vreemde gewoontes….

‘De buurheks en het lied van de natuur’ is het eerste kinderboek van Wendy Noordzij uit Scharnegoutum. ‘In veel kinderboeken spelen sprookjesheksen de hoofdrol, terwijl ik heel graag een verhaal wilde schrijven over een lieve, echte heks’, vertelt Wendy, die in het verleden tien jaar lang redacteur was bij het Sneeker Nieuwsblad. Het uitbrengen van een eigen boek was een grote wens van haar. Het boek is bestemd voor kinderen tussen de zeven en tien jaar en heeft van Cito de officiële AVI-classificatie M6 gekregen. Peter van Harmelen uit Amsterdam maakte de illustraties.

Om het boek extra onder de aandacht te brengen heeft de schrijfster een bijzonder evenement bedacht. Ze heeft zaterdag 23 maart uitgeroepen tot Buurheksendag. Kinderen kunnen die dag tussen 12.00 en 15.00 uur een van tevoren besteld boek ophalen bij een Buurheks in hun regio. Er is ook een Buurheks in Woudsend. ‘Ik plaatste een oproep op Facebook en de reacties waren echt hartverwarmend. Binnen een paar uur waren er al vijftien ‘Buurheksen’ die heel graag wilden helpen. Iedere Buurheks organiseert een leuke activiteit. De Buurheks in Woudsend wil kinderen graag een edelsteen laten zien en de energie van de steen laten voelen. Ook wil ze een leuke oefening doen, zodat de kinderen ook de energie van hun eigen papa of mama kunnen ervaren.’

Belangstellenden die 23 maart een boek willen ophalen, dienen van tevoren een exemplaar te reserveren via www.buurheks.nl of info@buurheks.nl.  Daarna ontvangen ze een e-mail met het adres van de ophaallocatie. Daarnaast is ‘De buurheks en het lied van de natuur’ na 23 maart ook verkrijgbaar in de Sneker boekwinkels, bij Bol.com en via de buurheks-website.