Het weer van Dirk: Bewolking

SNEEK Het was genieten gisteren met het weertje, een prima lentedag. De natuur reageerde er ook gelijk op en ik zag dat vele struiken en bomen hun eerste bloesem cq blaadjes gaven. Wat dat betreft ligt de natuur 3 weken voor op schema.

Vandaag een wat tegenvallende dag, het is bewolkt en hieruit kan wat motregen vallen. Misschien dat we later op de dag nog een opklaring kunnen begroeten. Wel is het zacht, het wordt met een zwakke, af en toe matige zuidwestelijke wind, 12 graden. Komende nacht wolkenvelden, 5 graden als minimumtemperatuur.


Morgen zijn er naast wolken ook opklaringen en met de zuidwestelijke wind, die zwak tot matig op het Sneekermeer is, wordt het 14 graden. Vrijdag lijkt nog wat zonniger te worden en wordt het maar liefst 15 graden. Ook dan staat er een zuidwestelijke wind.
 

Zaterdag zien we de wind naar het noorden draaien en stroomt er koelere lucht binnen. Het is dan wisselend bewolkt. Zondag verandert er weinig, er staat een meest noordelijke wind en op beide dagen zien we een temperatuur van rond de 11 graden.

Dirk van der Meer