Langs prachtige locaties in Werk Ohne Autor

SNEEK - In Filmhuis Sneek dinsdag 2 april vanaf 20.00 uur in CineSneek de film Werk Ohne Autor.

Regisseur Florian Henckel von Donnersmarck, bekend van het Oscar-winnende Das Leben der Anderen, tekent voor de regie van deze film. Centrale vraag in dit elegant verfilmde historisch drama is hoe een kunstenaar zijn kunst vindt, in een Duitsland dat in de oorlog werk van bijvoorbeeld Chagall en Kandinsky als Entartete Kunst heeft bestempeld, en waar na de oorlog de communistische idealen via kunst dienden te worden uitgedrukt. Voor de dan opgroeiende generatie is het niet eenvoudig een eigen stijl te ontwikkelen.

Kurt (Tom Schilling) groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog, in 1961 vlucht hij vanuit de DDR naar West-Duitsland. Als hij op de kunstacademie Elisabeth (Paula Beer) ontmoet, worden ze op slag verliefd. Elisabeths vader, Professor Seeband (Sebastian Koch), is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk. De twee mannen zijn echter door gebeurtenissen uit het verleden verbonden. De dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereld Oorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband.

Werk Ohne Autoris een drie uur durende film, die van minuut tot minuut boeit, en de kijker bovendien langs prachtige locaties leidt.