Ode aan dichter Tsjêbbe Hettinga bij BAS10

SNEEK

Een kleine 40 kunstenaars zullen tot en met 19 januari aan de Suupmarkt 10 hun werk rondom dit thema tentoonstellen.

Fedde Bloemhof, vriend van Tsjêbbe Hettinga, zal zaterdag 15 december om 16.00 uur de officiële opening van de expositie voor zijn rekening nemen. Tsjêbbe Hettinga staat te boek als een unieke dichter.

Tenminste dat zei Janita Monna kortgeleden in Trouw met de opmerking ‘Alle dichters zijn uniek, maar sommige zijn toch unieker dan andere. Wie Tsjêbbe Hettinga gaat lezen doet er goed aan alle zintuigen open te stellen.’ Een gegronde reden volgen BAS10 zo om deze Friese icoon de aandacht te geven die hij verdient in al het culturele geweld dit jaar.

Alle exposanten hebben hun zintuigen open gesteld voor de gedichten van Tsjêbbe Hettinga en hieruit inspiratie gehaald om dit op unieke wijze beeldend te vertalen.

,,En hoe mooi mag het zijn om als Sneker galerie, in het Friese Mienskip kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden 2018, te mogen bijdragen bij de afsluiting van dit bijzondere jaar. Waarin wij als Stichting Beeldend Aktief Sneek zeker de Friese dichters niet willen vergeten in het Lân fan Taal”, aldus Hinke Boorsma van BAS10.