SNEEK

De Flambou en Theater Sneek zijn voor de gelegenheid even 'Het Verona van het Noorden'. Het gala in Theater Sneek wordt mede georganiseerd door Cultuur Kwartier Sneek en geldt als feestelijke, regionale afsluiting van Leeuwarden-Fryslân 2018 Culturele Hoofdstad van Europa.

De organisatie is verheugd dat tenor Leonardo Gramegna uit Italië en de Nederlandse sopraan Jeannette van Schaik zijn gecontracteerd voor de gala’s. Beiden hebben een grote staat van dienst bij de gerenommeerde operagezelschappen in heel Europa.

Naast de solisten treden het Orkest Nootstroom Fryslân en een operakoor met ruim 100 Friese zangers op. Op het programma staan meeslepende aria’s, liefdesduetten, ouvertures en koren uit het Italiaanse operarepertoire.

Natuurlijk mogen de bekende aria´s O Mio Babbino Caro en Nessun Dorma niet ontbreken. De gala’s vinden plaats in De Flambou in Surhuisterveen en Theater Sneek.

,,De gala’s zijn waardige regionale afsluitingen voor een sprankelend cultureel jaar”, aldus artistiek leider en dirigent Arnaud Oosterbaan van Nootstroom. Hiervoor wordt de voorstelling in Theater Sneek gecombineerd met een gala na afloop. ,,Italiaanse opera is muziek van het volk, het raakt je in het hart.”

Stichting Nootstroom brengt Friese professionele musici en jong talent samen met gerenommeerde solisten en aanvoerders tijdens uitdagende projecten met verbindende klassieke muziek-programma's. Een broedplaats waarin talent van jong en oud ontwikkeld kan worden en een hotspot voor het beleven van klassieke muziek in Friesland en omstreken.

De kaartverkoop is inmiddels gestart. Meer informatie op www.nootstroom.com en www.theatersneek.nl.