Noisefreakz en bluesnight in Bolwerk

SNEEK

Traditiegetrouw gaat het poppodium op zaterdag tijdens de Sneekweek helemaal los met de speciale Sneekweek editie van Noisefreakz. Dinsdag is de bluesnight met Roadhouse.

Tijdens noisefreakz, oorspronkelijk afkomstig uit IJlst, staan de hardere stijlen, vooral hardstyle en hardcore, centraal. Tijdens deze editie hebben de DJ’s totale vrijheid in hun muziekkeuze, waarbij zij de harde dance mixen met hardstyle, raw, hardcore en early hardcore. De line-up bestaat uit de DJ’s Alien-T, Justino, Spoon, Actmaticz, C-Section en Shiverz. De avond begint om 22.00 uur en wordt gehost door MC Den.

Inmiddels ook traditioneel is de blues op de Sneker stappersavond met dit jaar Roadhouse de high energy blues van Friese bodem.

De Sneker formatie is al meer dan 20 jaar een veel gevraagde band vanwege het eigen geluid. De huidige line-up bestaat uit Johannes Blanksma (drums), Tako van der Land (zang, mondharp), Herman Frank (leadguitar), Anne Ferwerda (bas) en Ruben Mulder (keyboards).

In deze bezetting heeft Roadhouse zich verder ontwikkeld en refereert de groep aan bands als The Fabulous Thunderbirds, The Red Devils en Hollywood Fats.Roadhouse slaat bruggen tussen blues, bluesrock, rockabilly en rock ‘n’ roll.

De Snekers hebben dit al heel vaak laten zien. Neem hun optredens op festival als Oerol en TexelBlues. Maar ook als voorprogramma van onder andere Barrelhouse, Popa Chubby, Pat Travers, The Hoax, Snowy White, Ian Siegal en The Paladins. Ondertussen heeft Roadhouse drie platen gemaakt. In 2016 vierde Roadhouse haar 20-jarig bestaan in een bomvolle Bolwerk-zaal.