Time4You! in AZC kan hulp gebruiken

SNEEK

Time4You!, belangenbehartiging en empowerment voor vluchtelingkinderen, draait in het AZC in Sneek op volle toeren.

VluchtelingenWerk Nederland (VWN) zet zich al jaren in voor vluchtelingkinderen op Asielzoekers centra (Azc's) door heel Nederland. In mei dit jaar is VWN op Azc Sneek gestart met het project Time4You.

Al op meer dan 30 AZC's in Nederland biedt Vluchtelingen Werk Nederland een luisterend oor met speciale bijeenkomsten voor kinderen en jongeren. Hier mogen zij alle vragen stellen die ze op hun hart hebben.

Vrijwilligers bereiden de thematische groepsbijeenkomst voor onder begeleiding van een beroepskracht. Zij voeren gesprekken met de kinderen en gaan samen met hen op zoek naar antwoorden, zij signaleren eventuele problemen en verwijzen waar nodig door naar andere professionals of (zorg)instanties. De vrijwilligers krijgen trainingen om hun deskundigheid te bevorderen. De doelgroep op Azc Sneek is tussen de 13 en 17 jaar.

Time4You wordt gefinancierd door AMIF(Asiel-, Migratie- en Integratie Fonds).

VluchtelingenWerk Nederland zoekt overigens meer vrijwilligers voor Time4You op AZC Sneek. Belangstellenden kunnen een mail met korte motivatie en CV sturen naar: djvisser@vluchtelingenwerk.nl