Skûtsjesilen opnieuw op NPO1

SNEEK

Net als vorig jaar wordt op de landelijke televisie ook dit jaar dagelijks aandacht besteed aan het skûtsjesilen van de SKS.

Na een succesvolle reeks uitzendingen in 2017, slaan Omroep MAX, Omrop Fryslân en de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen opnieuw de handen ineen. Carrie ten Napel, dochter van de bekende voetbalverslaggever Evert, is de nieuwe presentatrice van het het Skûtsje Journaal.

In het programma onder andere de wedstrijdverslagen, voorzien van commentaar van oud- IFKS-kampioen Eelke Dykstra. Verder wordt door middel van reportages uitgelegd welke verschillende functies er aan boord en rondom het skûtsje zijn. Ook wordt ingegaan op de historie van de skûtsjes die meevaren in het kampioenschap. Te gast aan boord bij Carrie ten Napel zijn onder anderen Hans Wiegel, Ireen Wüst, Foppe de Haan en Miranda van Kralingen.

In de week voorafgaand aan de start van de wedstrijd, kijkt MAX Vandaag in samenwerking met Omrop Fryslân naar de verschillende functies gerelateerd aan het skûtsjesilen. De reportages verschijnen van maandag 30 juli tot en met zaterdag 4 augustus op MAX Vandaag.

Naast de Skûtsje Journaals op televisie, zijn de wedstrijden van het skûtsjesilen vanaf zaterdag 4 augustus ook dagelijks te volgen via de livestream op MAX Vandaag.

Skûtsje Journaal: zaterdag 4 augustus om 19.00 uur en maandag 6 tot en met vrijdag 17 augustus om 17.25 uur op NPO 1