Flitsen zeilen om NK-titel op Schildmeer

STEENDAM

De Nederlandse Kampioenschappen in Flitsklasse worden op 13,14 en 15 juli gezeild op het Schildmeer. De organisatie voor dit evenement is in handen van Zeilvereniging Schildmeer (ZVS).

Op papier zijn er meerdere kanshebbers voor de titel te noemen. Robbert Huisman en Coen Bijlsma pakten eerder dit jaar de clubkampioenschappen en de district Noord kampioenschappen en horen bij de favorieten.

Ook de sterk zeilende Christiaan Koek en Tjalling Bijlsma zijn serieus kandidaat om de titel te veroveren.

Daarnaast hebben de teams Barth Wijkstra en Marieke Jasper, Pien Griepsma en Anne-Britt Evers, Imme Rijk en Silke Zuidema en Christiaan Pietersma en Ilse Bakker laten zien om de prijzen mee te kunnen zeilen. Of zal outsider Femme Rijk, die het hele voorseizoen haar Optimist verkoos boven haar Flits, zeilend met Kiek de Groot, de titel naar zich toe trekken?

Er staan elf wedstrijden op het programma. Vier op vrijdag, vier op zaterdag en drie op zondag .