Diana den Boon exposeert in AZ

SNEEK

De komende ruim drie maanden, tot 5 oktober, hangt in de cardiologie-afdeling van het Antonius Ziekenhuis in Sneek realistisch schilderwerk van Diana den Boon uit Lemmer.

Diana den Boon, is zo’n 5 jaar geleden begonnen met schilderen. Zonder specifieke opleiding, behalve de modeacademie in Den Haag. Diana heeft het schilderen eigen gemaakt door veel te oefenen en veel te kijken.

,,Mijn specialiteit is het maken van portretten van koeien’’, vertelt ze. Maar ook het in opdracht schilderen van huisdieren is een specialisme. Ze weet het karakter en de typische uitdrukking van het dier precies vast te leggen. ,,Mensen zeggen vaak dat mijn werk heel realistisch is. Hun geliefde dieren komen haast tot leven, is veelal de ervaring. Een groter compliment kun je als schilderes niet krijgen.”

Het meeste werk wordt gemaakt met acryl verf maar Diana gebruikt voor portretten liever olieverf. Ze heeft aan de Spaanderbank 17 in haar woonplaats een eigen schilder-atelier waar ze op de woensdag middag en avond ‘Open atelier’ heeft, daar begeleid ze haar cursisten naar een mooi eind resultaat.

In haar Atelier hangt uiteraard eigen werk, maar geeft ze ook workshops (Dikke Dames) en diverse schilderfeestjes (Party with Paint).