Klimaatneutrale Blauwe Diesel bij Veenema

SNEEK

Veenema Olie Chemie Energie BV richt zich op de toekomst met levering van de fossielvrije, klimaatneutrale Blauwe Diesel.

Vanaf zondag 1 juli is de nieuwe brandstof voor iedereen verkrijgbaar bij het tankstation van Veenema aan de Oppenhuizerweg 2 in Sneek en bij de Firezone aan de Klaaskamp 2 in Lemmer.

Blauwe Diesel is dé duurzame dieselbrandstof van dit moment en daarmee het beste alternatief voor de normale (conventionele) diesel. Blauwe Diesel wordt gemaakt van afval- en reststoffen.

De grondstoffen gaan daarom niet ten koste van de voedselketen, maar hebben altijd eerst een voedseldoel gediend

Je kunt zonder aanpassing van de motor op Blauwe Diesel rijden. Daarnaast is Blauwe Diesel ook nog eens CO2-neutraal (tank to wheel), emisiearm en biologisch afbreekbaar. Leuk om te weten is dat Blauwe Diesel ook werkelijk blauw van kleur is.

De start van de verkoop van de Blauwe diesel is vrijdag feestelijk gevierd op de locatie van Veenema Texaco Oppenhuizerweg 2 in Sneek.

Tijdens de Elfwegentocht van 1 tot en met 14 juli wordt het gebruik van duurzame brandstoffen in de schijnwerpers gezet. Veenema verleent uiteraard ook haar medewerking aan de Elfwegentocht. Met het beschikbaar stellen van de fossielvrije Blauwe Diesel op twee locaties krijgen de deelnemers aan de Elfwegentocht meer mogelijkheden om hun doel (twee weken lang fossiel vrij reizen) te bereiken.