Avondvierdaagse op weg met 2000 deelnemers

Sneek

Circa 2000 wandelaars zijn gisteravond begonnen aan de Avondvierdaagse in Sneek.

De organiserende Stichting Avondvierdaagse Sneek, die met zo’n 150 vrijwilligers de organisatie heeft overgenomen van de opgedoekte wandelvereniging DES, is erg tevreden met dat aantal. ,,En met het weer”, zei voorzitter Johan Reinsma.

Noviteit deze week is dat de feestelijke slotmars donderdagavond vertrekt vanaf het Sportpark aan de Leeuwarderweg. De wandelaars op de 10 kilometer die een route lopen via Ysbrechtum en de Zwettewijk, waar ook die van de 5 kilometerroute instromen, verzamelen op het Sportpark aan de Leeuwarderweg. Onder muzikale begeleiding van de Putkapel, Advendo, Conspirito uit Joure en de Sternse Hooglanders uit Franeker lopen de deelnemers de afsluitende kilometers door het centrum van Sneek naar de Veemarkthal.


Auteur

redactie