Speciaal lot trouwe zonnebloemklant

BALK

Omdat ze al jaren een van de trouwe klanten is van de Zonnebloemactiviteiten werd de 104-jarige mevrouw Draijer onlangs in Balk extra in het zonnetje gezet.

Sita Schilstra, die al jaren langs komt met de zogenaamde zonnebloemloten, mocht de eeuwelinge een heel speciaal lot overhandigen, beschikbaar gesteld door landelijke organisatie. ,,Ik draag nog altijd de Zonnebloem een warm hart toe”, zei mevrouw Draijer die al meer dan 25 jaar de Zonnebloem steunt.

Naast Schilstra gaan verschillende vrijwilligers van de plaatselijke Zonnebloem Balk e.o. weer op pad om de landelijke zonnebloemloten te promoten.

Zonnebloem probeert er voor de mensen te zijn die zelf niet meer zo gemakkelijk naar een activiteit kunnen gaan en er dan voor kiezen om maar thuis te blijven. Vrijwilligers bezoeken hen, nodigen hen uit voor een activiteit, hetzij een individueel uitstapje met een vrijwilliger of een groepsactiviteit, zoals de jaarlijkse dag boottocht met als vertrekpunt de havenkom van Balk. Mede dankzij de zonnebloem- lotenactie is dit mogelijk.