KNAW-prijs Hinke Lise Hoekstra en Pieter Zijlstra

Sneek

Hinke Lise Hoekstra en Pieter Zijlstra van het Bogerman uit Sneek kunnen voor hun profielwerkstuk een prijs tegemoet zien van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Het tweetal is genomineerd voor een prijs in de categorie Natuur & Gezondheid. De scholieren hebben zich verdiept in de mogelijke oplossingen die de afname van de populatie scholeksters in Friesland af kunnen remmen. Een conclusie in het profielwerkstuk is dat er in de beheerde gebieden meer scholeksters geteld worden. 

Op welke plek (1, 2 of 3) de scholieren binnen hun profiel eindigen wordt tijdens de feestelijke prijsuitreiking op dinsdag 12 juni bekendgemaakt.

Het is het tiende jaar dat de KNAW Onderwijsprijs wordt uitreikt. De KNAW wil met deze prijs benadrukken dat inspirerend onderwijs de basis legt voor de ontwikkeling van de wetenschap. De KNAW Onderwijsprijs wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

 


Auteur

Sjoerd Stiensma (Eind)redacteur Sneeker Nieuwsblad