Koning te Rijk voor Warchild op Fluessen

Oudega (DFM)

Leerlingen van basisschool de Fluessen in Oudega (DFM) voerden gisteravond de musical een Koning te Rijk op voor Warchild.

Wekenlang hebben alle leerlingen van de Fluessen gerepeteerd om de tekst en de liedjes van de musical in hun hoofd te krijgen. De Fluessen is een kunst en cultuurschool. Kinderen komen in aanraking met dans en toneel en een musical past daar bij. Daarnaast is de school een Covey school. Kinderen leren dat ze zelf initiatieven moeten nemen wanneer ze iets willen. Daarom hebben ze veel verantwoordelijkheid gekregen om van de musical een succes te maken. Zo hebben ze zelf het decor gemaakt en de kleding bij elkaar gezocht.

Na de openingsspeech van directeur Meindert Tjerkstra hebben de kinderen prachtig gespeeld. Na elk lied kwam er een daverend applaus. Aan het einde van de musical kregen de ouders koffie en soesjes. Bij de deur stond een collectebus. Er is meer dan 250 euro opgehaald voor Warchild. 

 

 


Auteur

redactie