Sneker schippers op 36ste Lemmer Ahoy

SNEEK

De Sneker schippers Jappie Visser met de Sneker Pan en Floriaan Zwart met de Ut en Thús starten morgen op Hemelvaartsdag op Lemmer Ahoy, het zeilevenement voor skûtsjes en Lemster Aken in de baan van Lemmer en daarbuiten.

Ook Rutger Boonstra uit Sneek is ingeschreven met de Hoop op Welvaart in de klasse tot 17 meter en kleiner.

Lemmer Ahoy 2018 is vanaf Hemelvaartsdag tot en met zaterdag 12 mei.

Dde 36ste editie van Lemmer Ahoy wordt georganiseerd door WSV de Zevenwolden. De wedstrijden starten op alle drie de dagen om 10.30 uur. Vanwege de vele aanvaringen vorig jaar zeilen de skûtsjes van de SKS en IFKS dit jaar in de verschillende klassen voor het eerst op verschillende tijdstippen. Dat vergroot de veiligheid voor de schippers en zorgt voor meer overzicht voor het publiek op de wal. De overige rond- en platbodemschepen zeilen hun eigen wedstrijd. Deze wedstrijden vinden plaats buiten de baai. Dit is te volgen vanaf het fietspad op de Noordermeerdijk langs de Noordoostpolder.