Fontein schittert in volle glorie op Hoogend

Sneek

De 'Hoorn Des Overvloeds' staat sinds maandagmiddag in het water van het Hoogend in Sneek. Op 18 mei wordt de fontein samen met alle 11fountains fonteinen in gebruik genomen.

Ulrich Wolff begon maandagochtend om 08.00 uur opnieuw met het plaatsen van de fontein. Deze keer was de stang onder de gouden bol wel op de juiste maat. Rond een uur of 10 stond de 'Hoorn Des Overvloeds' op zijn plek en kon het aansluiten op de leidingen en stroom beginnen. 

Verschillende mensen namen af en toe een kijkje hoe de fontein erbij staat. ,,Het ziet er allemaal mooi uit", concludeerde een voorbijganger in gesprek met Ale Bok, voorzitter van de fonteincommissie. 

Rond het middaguur kwam er toch een nieuw probleem om de hoek kijken. Medewerkers van Landustrie kwamen bij het Hoogend om de draaiing van de fontein en de pomp te testen. Het draaien werkte goed, maar de pomp gaf een te kleine straal. Er is een nieuwe sterkere pomp gekomen en daardoor werkt de fontein nu goed.


Auteur

Sjoerd Stiensma (Eind)redacteur Sneeker Nieuwsblad