voorleestitel

LEEUWARDEN

Isa Hazelaar van CSG Bogerman uit Sneek is vorige week in de Neushoorn in Leeuwarden uitgeroepen tot beste voorlezer van Fryslân.

Ze was één van de negen voorleeskampioenen die streden om een plaats in de landelijke finale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor de brugklas.

Ongeveer 100 supporters waren aanwezig om de finalisten aan te moedigen. Een vakkundige jury bestaande uit Michiel Schrier, Gedeputeerde bij de Provincie Fryslân, Afke Boven, programmamaker en presentator bij Omrop Fryslân en Hans van der Veen, directeur van dbieb en van Stichting Bibliotheken Midden Fryslân, hadden de taak om de beste voorlezer te kiezen.

Isa Hazelaar neemt het 26 mei op tegen de andere provinciale voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale in Utrecht in de strijd om de titel Brugklas Voorleeskampioen 2018.

Read2Me! wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen. Kunst van Lezen richt zich op de kennismaking met de wereld van het boek en de literatuur. Kunst van Lezen bedient diverse leeftijdsgroepen. Voor de doelgroep 12-18 jaar is Read2Me! één van de projecten waar Kunst van Lezen zich hard voor maakt.