Menhir nu moeiteloos langs Falcons

Sneek

De basketballers van ESBC Menhir hadden vrijdagavond in tegenstelling tot de eerder dit seizoen in de Sneker Sporthal geen enkele moeite met de Falcons uit Hoogeveen. Waar de uitwedstrijd slechts met de grootste moeite (vier puntjes verschil) door de Snekers gewonnen was, was Menhir nu duidelijk een paar maten te groot voor de tegenstander: 82-40. 

De Falcons kwamen met slechts zeven man opdagen. Bij de thuisploeg hees alleen Jan Weerts zich niet in het wedstrijdtenue. Menhir startte sterk. Mats Haven schoot met scherp en Danny Nowee kon na een aantal steals ook eenvoudige scores maken. In het tweede kwart was het Nils Hettinga die bal na bal door het netje joeg. Zo liepen de Snekers via 21-12 uit naar 41-20 bij rust.

In de rust kwam het verzoek van coach Van der Meulen om het verschil naar veertig punten te gaan tillen. Menhir verslapte niet. Mats Haven bleef de gevaarlijkste man, maar hij kreeg steun van Danny Nowee en Henzson Carti. Uiteindelijk werd de tweede helft qua score (weer 41-20) een exacte kopie van de eerste, een zeldzaamheid.

Door de verrassende uitglijder van directe concurrent Exercitia tegen Groene Uilen heeft Menhir nog twee overwinningen nodig voor een eventueel kampioenschap. Zaterdag moet dan de lastige tegenstander Scylla in Groningen als eerste overwonnen worden.

 

 


Auteur

Redactie