Het weer van Dirk: Een kille dag

Sneek

Gistermiddag trok er nog een actieve bui met onweer ten oosten van Sneek langs. Het was erg onstabiel boven ons land. Niet verwonderlijk, de temperatuur was ook nog eens een topper, dik 15 graden werd het. De temperatuur levert vandaag flink in, dit mede door de wind die uit het noordwesten waait, matig. Het wordt niet veel warmer dan 7 graden. Verder is het bewolkt en valt er vanmorgen periodiek regen, vanmiddag droog en later op de dag opklaringen.

De nacht verloopt droog met opklaringen, de temperatuur daalt tot dichtbij het vriespunt. Morgen is de wind zuidoostelijk en wordt het een droge dag met opklaringen, dit bij een temperatuur die rond de 9 graden uitkomt.

Ook donderdag verloopt droog met het zonnetje erbij, wel neemt de zuidoostelijke wind toe en wordt matig tot vrij krachtig. De temperatuur bereikt nog een 10 graden.

Vanaf vrijdag gaat het weer uit een ander vaatje tappen. De bovenlucht wordt flink kouder en dat merken we ook aan de grond. De wind gaat uit het oosten waaien, dit bij een temperatuur overdag van 5 graden. Er valt op die dag wat regen welke overgaat in natte sneeuw. Zaterdag valt er sneeuw bij een temperatuur iets boven nul. In de nacht naar zondag lichte tot matige vorst, -2 tot -6 graden. Zondag winters, bewolking en opklaringen, verder staat er een stevige noordoostelijke wind bij een temperatuur die een graadje boven nul uitkomt.

Dirk van der Meer


Auteur

redactie