Het weer van Dirk: een bui

Sneek

Het weekendweer verliep erg zacht en qua nattigheid viel het in onze regio nog best mee. Vandaag is er bewolking, ook enkele opklaringen en wordt de kans op een bui groter. Verder is het weer erg zacht met 13 graden, terwijl normaal voor deze tijd de temperatuur 7 graden is. De wind waait uit het zuiden en is zwak, af en toe matig.

Later vanavond neemt de bewolking snel toe en vanuit het zuiden gaat het regenen. De temperatuur 7 graden als minimum.

Morgen verloopt regenachtig en koeler. De wind draait naar het noordwesten en dat merken we gelijk aan de temperatuur. Die komt morgen niet hoger uit dan een 7 graden.

De regen trekt in de nacht naar woensdag weg en dan klaart het op. De temperatuur daalt dan tot 3 a 4 graden.

Woensdag en donderdag verlopen droog met opklaringen. De wind is weer naar het zuidoosten gegaan en zien we de temperatuur weer naar de dubbele cijfers stijgen. Vrijdag perioden met regen, in het weekend draait de wind naar het noordoosten en wordt het flink kouder.

Dirk van der Meer


Auteur

redactie