Drie bijzondere verhalen in modelspoormuseum

Sneek

Hannekemaaiers, Negotie-leurders, machinisten, conducteurs en stokers. Ze komen allemaal in verhalen langs morgenavond 26 januari in het Modelspoor Museum in Sneek. Prachtig, spannend en ontroerend.

De Hannekemaaiers, waren de eerste "gastarbeiders" uit Duitsland. Ze kwamen kwamen naar Friesland om de boeren te helpen bij het binnenhalen van de oogst. Omdat ze in zulke grote getale kwamen, rijen en rijen, werden ze ook wel mieren genoemd. Maar waarom ze uiteindelijk  Hannekemaaiers werden genoemd? Dat de verteller. Leurders waren kooplieden en marskramers die van deur tot deur gingen. Ze werden ook wel kiepkevers of bakmannen genoemd. Zo is ook C&A begonnen. Ook dat en meer verhalen zijn te beluisteren in het museum. Natuurlijk zijn er ook de spoorverhalen. Over bijzondere spoorvoorwerpen, treintrajecten en uit het afwisselende leven van de conducteur, machinist en stokers. De verhalen zijn eenmalig te beluisteren op vrijdagavond 26 januari van 19.00 tot 22.00 uur. Het museum zit in het station van Sneek

Auteur

redactie