Noisefreakz, Eek A Mouse en Bluesnight in het Bolwerk

SNEEK

 Traditiegetrouw gaat het poppodium op zaterdag 5 augustus tijdens de Sneekweek helemaal los met de speciale Sneekweek editie van Noisefreakz. Op dit event, oorspronkelijk afkomstig uit IJlst, staan de hardere stijlen, vooral hardstyle en hardcore, centraal.

Tijdens deze editie hebben de dj’s totale vrijheid in hun muziekkeuze, waarbij zij de harde dance mixen met hardstyle, raw, hardcore en early hardcore. De line-up bestaat uit de DJ’s Active-B, Cypher, Rabies, Reckless, Split Second, T-Kick, Terrox en Twist. De avond wordt gehost door MC Den. Zondag 6 augustus staat de de onverwoestbare Jamaicaanse reggae-artiest Eek A Mouse op de planken van het Bolwerk. Hij vertegenwoordigt het rauwe en authentieke reggae dat steeds gladder wordt. Elke show van Eek staat garant voor een belevenis. Niet alleen vanwege zijn ijzersterke repertoire, met klassiekers als Ganja Smuggling, Wa-Do- Dem en Rude Boy Jamaica, maar ook vanwege zijn cocale acrobatiek. Zijn stijl wordt ‘singjaying’ genoemd: een combinatie van singing en deejaying. Het leverde hem in een Amerikaanse krant de ertitel ‘Al Jarreau van de reggae’ op. Het Bolswarder La Whaai verzorgt het voorprogramma. Inmiddels ook traditioneel is de blues op de Sneker stappersavond met dit jaar als headliner AJ Plug. De invloedrijke ambassadeur van de blues steekt zijn bewondering voor AJ Plug niet onder stoelen of banken. De carrière van de uit Katwijk afkomstige zangeres verkeert sinds de release van haar tweede album ‘Chew Chew Chew’ in een sneltreinvaart. Met haar krachtige, gekwelde en altijd van blues doordrenkte vocalen deed AJ Plug voor het eerst van zich spreken in 2014 met de cd ‘Let go or be dragged’ Support is afkomstig van A Fool’s Blues. Een jongehondenband uit het Noorden van het land weet met haar klassieke ’50 jaren blues, afgewisseld met zeer sterke instumentale improvisatie een dikke show neer te zetten. Het tweede support van de avond is in handen van singer songwriter Leonard Ford. Hij bewijst dat 80 jaar oude muziek nog immer voortleeft. Ford blaast de originale blues een fantastisch nieuw leven in.

Auteur

Joshi Kuiper