Streekmarkt vol producten uit Heeg en omgeving

Heeg

De streekmarkt 24 juni van 12.00 uur tot 18.00 uur in Heeg presenteert al het heerlijks en moois dat er in en om Heeg te vinden is.

Naast de haringkraam is er paling uit het Heechermeer en biologisch ijs gemaakt van koemelk van “natuureiland Gouden Boaiem.” Lokaal eten en koken met streekproducten staat volop in de belangstelling, ook de horeca-ondernemers uit Heeg nemen steeds meer producten af van de ondernemers uit de buurt. Biologische en natuurlijke producten zijn steeds populairder onder de consument en bovendien wil men weten waar het product vandaan komt. De streekmarkt Hearlik Heech is het perfecte moment om lokale ondernemers te ontmoeten en streekproducten te proeven en te zien. Thijs van der Kaaij is ijsmaker en maakt ijs van koemelk van natuureiland Gouden Boaiem. Hij zal de bezoekers voorzien van een verfrissend ijsje. Ook kan men genieten van verse kersen en aardbeien, zelfgemaakte jam en limonade en natuurlijk de Hollandse nieuwe van restaurant “Weduwe Harinxma.” Maar ook de duurzame dorpsinitiatieven, van het energiecoöperatie tot het afvalproject en de dorpstuin, presenteren zich als voorbeelden van innovatieve sociale cohesie op het platteland. In de Buorren in Heeg, het podium van de streekmarkt, is de historie alom aanwezig. Veel van het vakmanschap dat bij die geschiedenis hoort verdwijnt gaandeweg, maar enkele bijzondere technieken zullen op Hearlik Heech nog te zien zijn. Zo komt Anne Vlieg bijvoorbeeld het smeed-ambacht aan het publiek tonen, zijn smederij is gevestigd in “Smederij Klinkhamer.” Dit is de smederij van Kameleon Terherne. Een attractie gebaseerd op de verhalen over Hielke en Sietse Klinkhamer, de schippers van de Kameleon. Een andere bijzondere, modernere techniek is de kettingzaagkunst van “Banzai John.” Hij maakt prachtige beelden van hout, welke zijn gezaagd met een kettingzaag en dus helemaal uniek. De streekmarkt Hearlik Heech is een initiatief van Heeg Promotie, Dat daarvoor nauw samen met de ondernemers uit het dorp en omstreken. Zo kan worden genoten van gerechtjes van verschillende restaurants uit Heeg, zijn er prachtige handgemaakte producten en kunstwerken  en tal van andere verrassingen.

Auteur

redactie