Laatste lekkers Littens voor wandelaars

Weidum

Het college van burgemeester en wethouders van Littenseradiel trakteerden vanmorgen de Elfstedenwandelaars voor de laatste keer op een lekker stuk koek. Zij deden dit volgens traditie in Weidum.

De route langs de Friese elf steden wordt in vijf dagen gelopen, waarvan op de eerste dag de 49,5 kilometer van Leeuwarden naar Sloten op het programma staan. Na Leeuwarden is Littenseradiel de eerste gemeente waar de Elfstedenwandelaars doorheen komen. Omdat de gemeente Littenseradiel op 1 januari 2018 opgaat in de gemeenten Súdwest-Fryslân, Leeuwarden en Waadhoeke, was dit de laatste Elfstedenwandeltocht die door Littenseradiel werd gelopen. Daarom was de Hegedyk in Weidum extra feestelijke versierd met een rij vlaggen van Culturele Hoofdstad 2018 en Littenseradiel. De wandelaars zijn altijd erg dankbaar voor de lekkernij. Dat de herindeling ook hen niet is ontgaan, bleek wel uit alle reacties. ,,De laatste keer koek? Jammer!”, “Burgemeester, mag ik u een hand geven?”, “Neemt Leeuwarden het uitdelen van de koek over?”, “Ontzettend bedankt voor de traktaties de afgelopen jaren”, dit was zomaar een greep uit de vele leuke reacties.

Auteur

redactie