Voorjaarsconcert Sneker Cantorij

Sneek

Welluidend en harmonieus – zo kun je de muziek omschrijven die de Sneker Cantorij op zaterdagavond 20 mei om 20.00 uur ten gehore brengt in de Doopsgezinde Kerk te Sneek.

De Cantorij zingt werken uit de 19e, 20e en 21e eeuw van onder meer Gounod, Rheinberger, Goodall, Jenkins en Gjeilo. Een hoogtepunt in het programma vormt Psalmliet, de Friestalige bewerking voor koor, piano en strijkkwintet van een zestal Biblische Lieder van Antonín Dvořák door dirigent Jan Stulp. Ook zingt de Cantorij drie werken van Gwyneth Walker, een eigentijds Amerikaans componiste. Haar aanstekelijke muziek is in Nederland nog nauwelijks bekend. Op bijzondere wijze weet ze traditionele melodieën te combineren met spirituele diepgang en humor. De Sneker Cantorij wordt begeleid door een professioneel strijkkwintet. Dirigent Jan Stulp neemt de pianobegeleiding voor zijn rekening.    

Auteur

redactie