Muzikanten luiden de lente in bij Súdwest Festival in Workum

Workum

Het jaarlijkse Súdwest Festival van Kunstencentrum Atrium trok zondag ongeveer 250 bezoekers naar Kultuerhús Klameare in Workum. Op vier podia traden 's middags diverse orkesten, ensembles, koren, bandjes en solisten op.

Onder meer het Sneker Symfonie Orkest en de popkoren Allround en Local Vocal waren van de partij op het festival, dat om 14.00 uur begon en om 17.00 uur eindigde. Het Sneker Symfonie Orkest, met Tseard Verbeek als dirigent, werd vergezeld door harpiste Marije Vijselaar, het Jeugdstrijkersensemble van Derk Stegeman en zangeres Rixt Rypma. Er waren ook diverse ensembles te zien: het Slagwerkensemble van Hendrik Dullemans, meerdere gitaarensembles onder leiding van Erik Westerhof en het Blokfluitjeugdensemble met leerlingen van Lies van der Grient's Blokfluitschool. Andere optredens op de zevende editie van het Súdwest Festival, elk voorjaar op een andere locatie in de gemeente, werden verzorgd door de bands Bad Habits en Talking Notes, de getalenteerde gitaristen Ilse Hoekstra en Suzanne van Woudenberg, de vier leden van het Trompetgilde, een djembégroep onder leiding van Moustapha Seck en leerlingen Algemene Muzikale Vorming van Paula Schoenmaker en Jeanette Valkema.

Auteur

Redactie