Klim- en klauterbaan langs hoofdlaan in Rysterbosk

RIJS

Onlangs is een nieuwe klim- en klauterbaan langs de hoofdlaan in het Rysterbosk bij Rijs door It Fryske Gea en De Friesland Zorgverzekeraar geopend.

Hiermee werd aan een oude wens om het bestaande verouderde speelmateriaal te vervangen door iets eigentijdser, voldaan. De aanschaf van de klim- en klauterattributen werd mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Groen en Fit Collectief van De Friesland. Het Rysterbosk in Gaasterland is een familiebos bij uitstek. Het prachtige wandelbos, de statige lange lanen, de paddenstoelenroute, het uitzicht over het IJsselmeer en het grote speelveld bij de werkschuur spreken jong en oud enorm aan. Al jaren bezoeken dan ook gezinnen met kinderen het bos. Om het (buiten) bewegen van kinderen te stimuleren is door de bijdrage vanuit het Groen & Fit Collectief van  De Friesland een klim- en klautertraject mogelijk gemaakt. Op het speelveld langs de hoofdlaan staan nu verschillende toestellen opgesteld waarop kinderen zich kunnen uitleven en op een speelse manier leren hoe lekker en leuk het is om buiten actief te zijn. De uitdagende klim- en klautertoestellen vormen bovendien een mooi onderdeel van een ontdekkingstocht door het bos. Onlangs werden de klautertoestellen met een handdruk door Tjisse Brookman, relatiemanager bij De Friesland, overgedragen aan It Fryske Gea in de persoon van directeur Henk de Vries.

Auteur

Redactie