Bigband Cue en Kopergoud in Topzondag met Koffiegeur

Sneek

Bigband Cue en koperensemble Koperguod treden zondag 13 november op tijdens de maandelijkse Topzondag met Koffiegeur van Cultuur Kwartier Sneek. Het duo-optreden in de Noorderkerkzaal in Sneek begint om 15.30 uur en duurt anderhalf uur.

Bigband Cue onder leiding van Willem Aukema speelt een aantal instrumentale stukken. Daarnaast wordt er opgetreden met vaste zangeres Jannie Brandsma, ‘Frieslands leading lady of jazz’. Op het programma staan nummers als ‘The Best is Yet to Come’, ‘How sweet it is (to be loved by you)’, ‘Blackbird’ en ‘Welcome to the Jungle’ van Guns N’ Roses. Bigband Cue begon 21 jaar geleden als bigband van Muziekschool Koudum. De groep heeft zich ontwikkeld tot een dynamisch en professioneel swingorkest. De leden behoren tot de betere amateurs, aangevuld met enkele beroepsmuzikanten. Enkele enthousiaste muzikanten uit Zuidwest-Friesland namen in 2004 het initiatief tot het formeren van een groot koperensemble: Koperguod. Het niveau van de leden loopt uiteen van goede amateur tot afgestudeerd vakmusicus. Andries Kramer is de muzikaal leider. Koperguod voert tijdens de Topzondag met Koffiegeur, in grote bezetting inclusief vier hoorns, euphonium en grote slagwerksectie, werken uit van onder andere de componisten Willem van Otterloo, Dimitri Sjostakovitsj, Henri Tomassi en John Williams. Vooral de delen uit de suite ‘The Gadfly’ van Sjostakovitsj spreken tot de verbeelding.  

Auteur

redactie