Nacht van de Nacht in Woudsend

WOUDSEND

Woudsend doet zaterdag 29 oktober voor het eerst meedoen met de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Doel van het evenement is aandacht vragen voor de gevolgen van lichtvervuiling en Woudsend sfeervol verlichten met kaarslicht.

Tijdens de Nacht van de Nacht zullen in de gezellige straatjes en stegen van Woudsend, zoveel mogelijk de lichten gedoofd zijn, zowel binnen als buiten. Glazen potjes met waxinelichtjes zullen de straten en stegen verlichten. Ook in de huizen zullen waxinelichtjes op de vensterbanken worden gezet. Dit zal een prachtige beleving zijn, verwachten de initiatiefnemers. Als extra activiteit gaan verhalenvertellers in deze straten een verhaal vertellen of een gedicht voordragen. Tevens zal er een sterrenkijker (telescoop) worden opgesteld, zodat bezoekers de sterren nog beter kunnen bewonderen. De bewoners en bedrijven zullen deze avond het centrum in sfeer brengen. Door de Friese Milieu Federatie en de Leeuwarder Courant wordt een fotowedstrijd georganiseerd. Het thema van de wedstrijd is ‘The Light of Darkness’. Tijdens de Nacht van de Nacht kan men foto’s maken waarbij duisternis de hoofdrol speelt. Ingestuurde foto’s worden beoordeeld door een vakjury en maken kans op plaatsing in de Leeuwarder Courant. De Nacht van de Nacht begint om 19.00 uur. De activiteiten zijn tot 21.00 uur.

Auteur

redactie