Veel muziek bij Open Monumentendag Woudsend

Woudsend

 Maar liefst elf verschillende muziekformaties zullen in Woudsend optreden tijdens het sfeervolle festival “Monumenten, Muziek en Meer …“. Het festival wordt gehouden op zaterdag 10 september tijdens Open Monumentendag en Friese Molendag.

Er zit weer veel muziek in het programma met het Friese muziekduo Grytz en Grize, de Bildtse zanger Jan de Vries, de Utrechtse singer/songwriter Dowan, folk/bluesduo Tuff Enuff, de Friese troubadour Jan Nota, folk/countrygroep Janis Mc Cory &Wall, muziekgroep Vocal Roses, muziekgroep Keatling uit Joure, trekzakduo De Trochsetters en de Woudsender koren De Reinbôge en De Pôllesjongers. De live muziek zal weer te horen zijn verspreid over het hele dorp: in de kerken en bij de molens en horeca. De muzikale afsluiting is met een uniek dubbeloptreden van Grytz en Grize en Tuff Enuff op de Waechswal.   In de gezellige oude kern van Woudsend wordt tijdens dit festival veel meer georganiseerd: Er komt een uitgebreide kunst- en streekmarkt met eerlijke producten uit dorp en streek. Veel aandacht is er voor het kinderprogramma met de tentoonstelling van “KinderKunst Woudsend” met het thema scheepvaart en een kinderplein met diverse attracties. Vaste elementen zijn weer de vaartochtjes met de Friese streekverhalenverteller Mindert Wijnstra, een treintje als 'Monumentenexpress' en een ontdekkingstocht voor jong en oud door de oude kern. De gezellige Midstrjitte wordt weer opgetuigd met een kindervrijmarkt en verkoop vanuit de historische panden. Uiteraard zijn de hele dag de molens, kerken en historische panden open voor bezichtiging. Op deze dag is er tevens de grote Woudsend-reünie en een 50-jarig jubileumprogramma van jachtwerf Breehorn met een bootverbinding.   Het programma wordt weer georganiseerd door een bewonersgroep in samenwerking met plaatselijke ondernemers en horeca en wordt ondersteund door de Gemeente Súdwest-Fryslân. Op de gemeentelijke website wordt het festival speciaal aangeprezen: 'De gemeente wil aansluiten bij wat er lokaal al gebeurt. Woudsend is hier een goed voorbeeld van. In Woudsend organiseert bewonersinitiatiefgroep de “Kr8 van Woudsend” het evenement “Monumenten, Muziek en Meer” tijdens de Open Monumentendag. Deze initiatiefgroep stelt monumenten in Woudsend open tijdens het evenement, maar organiseert ook een markt, kindertheater en muziek. Dat maakt het tot een aantrekkelijk evenement voor jong en oud.'

Auteur

redactie