Trenchcoat tijdens Swinging Sneek in Bolwerk

Sneek

Tijdens Swinging Sneek zaterdag 27 augustus biedt het Bolwerk een gratis concert dit jaar met de heavy-swing, jazz, rock 'n roll van bigband Trenchcoat en zanger gitarist Leonard Ford.

Deze kleine bigband, voormalig Popronde band,  levert zo’n twintig kuub aan niet te miskennen dansbaarheid. Met stevig slagwerk en een personenbusje vol blazers kun je niet anders dan toegeven aan deze combinatie van vrolijke swing en opzwepende jazz. Trenchcoat deelde het podium onder andere met The Slackers, The Kings of Nuthin en en Room Eleven. De band heeft als belangrijkste motto “Je hoeft niet te komen, Trenchcoat komt je halen”! Support komt van de fantastische gitarist en zanger Leonard Ford. Hij bewijst dat tachtig jaar oude muziek nog echt niet niet dood is. Ford blaast het een fantastisch nieuw leven in. Dit is virtuose vuige deltablues van de beste soort. Je kunt je bij zijn concerten bijna wanen in de Mississippi Delta, daar waar het ooit allemaal begon.  

Auteur

redactie