Werkzaamheden brug Uitwellingerga week eerder klaar

Sneek

De werkzaamheden aan de brug bij Uitwellingerga zijn een week eerder klaar dan gepland. Dat betekent dat de hoogtebeperking op het Prinses Margrietkanaal voor schepen hoger dan 7.10 meter met ingang van zaterdag 23  juli, is opgeheven. De borden van de omleidingsroute voor het scheepvaartverkeer zullen zo snel mogelijk worden afgeplakt of verwijderd.

Tijdens de werkzaamheden kon de brug niet worden bediend en bleef hij gesloten. Dit leidde tot een hoogtebeperking voor schepen hoger dan 7.10 meter.  Er was een aantal omvaarroutes ingesteld. Nu de hoogtebeperking is opgeheven, kunnen ook die schepen via Uitwellingerga varen en wordt de drukte op het water beter gespreid.    De afgelopen vier weken heeft  Rijkswaterstaat de tandwielen van de aandrijving van de brug gerepareerd. Uit onderzoek was gebleken dat deze in slechte staat verkeerden.  Na de herstelwerkzaamheden kan de aandrijving van de brug weer jaren mee.

Auteur

Julian van der Vegt