Beurtschip Ald Fryslân vaart door Sneek

Sneek

Beurtschip Ald Fryslân vaart tot 14 augustus haar prachtige grachtenrondvaarten door Sneek.

Er wordt zes dagen per week (niet op maandag) gevaren door de grachten van Sneek. Tijdens de route wordt er uitgebreid stilgestaan bij de rijke geschiedenis van de stad. Dinsdag en zondag zijn er om 10.30 ,11.30, 14.00, 15.00 en 16.00 uur leuke grachtenrondvaarten van vijftig minuten vanaf het Fries Scheepvaart Museum/VVV. De schipper laat Sneek vanaf het water zien en vertelt over waterpoorten, bolwerken en stadsherbergen. Op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag vaart de Ald Fryslan om 10.00 uur af bij Theater Sneek voor een grachtenrondvaart en een molen bezoek aan De Rat IJlst. Bij de molenaar in IJlst drinken we een bakje koffie en is er een rondleiding door de molen. Op deze dagen is er om 14.00 , 15.00 en 16.00 uur een reguliere grachtenrondvaart van vijftig minuten met als start Fries Scheepvaart Museum/ VVV. Speciaal voor Snekers is er aanstaande vrijdag om 19.00 uur bij Theater Sneek een grachtenrondvaart. De Ald Fryslan brengt de Snekers op plaatsen waar zij zelfs nog nooit eerder met de boot zijn geweest. Stadsgids Ted Hobma vertelt al varend over de geschiedenis van Sneek.

Auteur

Joshi Kuiper