Voorleeswedstrijd in bibliotheek

Sneek

Bibliotheek Sneek houdt maandagavond 22 februari vanaf 19.00 uur de nationale voorleeswedstrijd in de bibliotheek van Sneek.

De kinderen zijn tijdens een voorleeswedstrijd op school voorleeskampioen geworden en hebben zich vervolgens aangemeld voor de landelijke wedstrijd. In totaal doen er in Fryslân dit jaar 186 kampioenen mee. Zij strijden in de 4 regiorondes van Bibliotheken Mar en Fean om een plekje in de provinciale ronde op dinsdag 12 april in Theater de Skâns in Gorredijk. De provinciale winnaar vertegenwoordigt Fryslân op de landelijke finale op 25 mei in de Schouwburg van Amstelveen. In totaal doen er dit schooljaar 3257 scholen mee aan de Nationale Voorleeswedstrijd en waren er ruim 205.000 deelnemers. De presentatie van de voorleeswedstrijd wordt verzorgd door de Friese Singer/songwriter Lysbeth Munniksma. Zij verzorgt ook de pauze act. In de jury zitten Pleuni Oostenveld, jeugdbibliothecaris Bibliotheken Mar en fean, wethouder Mirjam Bakker en Anneke Oedzes, mediathecaris op de RSG Magister Alvinus en het Bogerman in Sneek. De meest voorgelezen boeken waren dit jaar: Dagboek van een Muts van Rachel Renée Russell, Achtste-groepers huilen niet van Jacques Vriens en Juffrouw Pots van Tosca Menten.

Auteur

Joshi Kuiper