Sportadviescafé met Douwe de Vries en Henk Hospes

SNEEK Allroundschaatser Douwe de Vries komt op 8 april naar het Sportadviescafé van Súdwest-Fryslân, in de Driuwpôlle in Woudsend.

Daar vertelt hij over wat de diverse trainers en coaches voor hem hebben betekend tijdens zijn lange carrière. Eerder deze maand eindigde hij in zijn ‘tweede jeugd’- De Vries wordt dit jaar 37 – als vierde op het WK allround in Calgary. Het is zijn beste klassering ooit.

De Vries komt niet in zijn eentje naar het Sportadviescafé. Ook Henk Hospes, schaatscoach voor vele talenten en zelf ooit Nederlands kampioen kortebaan, is aanwezig om te vertellen over de hoogtepunten in zijn carrière als trainer, zijn ervaringen en zijn aanpak.

Het Sportadviescafé, georganiseerd door de buurtsportcoaches van Súdwest-Fryslân, is bedoeld voor vrijwilligers van sportverenigingen. Thema dit keer: trainers/coaches binnen de vereniging. Plezier is de belangrijkste drijfveer om te gaan sporten en te blijven sporten. Om dit te bereiken is een trainer/coach een onmisbare schakel. Daarom zijn trainers en coaches zeer waardevol binnen het verenigingsleven.

Na beide sprekers kunnen de bezoekers van het Sportadviescafé deelnemen aan een van de workshops: Opleiden en begeleiden van trainers op de club; Werven van trainers en POD-sport, creëer een positief sportklimaat.

Het sportadviescafé is maandagavond 8 april van 19.15 tot 21.30 uur in MFC de Driuwpôlle in Woudsend. Het sportadviescafé is gratis toegankelijk voor sportverenigingen in Súdwest-Fryslân. Kijk op www.sudwestfryslan.nl voor meer informatie en hoe men zich kan aanmelden.