Sing Inn Súdwestkoor in Oosterkerk

SNEEK - Het Sneker Súdwestkoor onder leiding van Jan Brens houdt zondag 31 maart om 15.00 uur in de Oosterkerk in Sneek een Sing Inn.

Het ruim 50 leden tellende koor geeft een concert geven met diverse eigen solisten. Veel ruimte is er voor samenzang. Pianist Oeds Wijnsma uit Leeuwarden zal koor, solisten en publiek begeleiden. Via de beamer kan iedereen de vele evergreens meezingen.

Op het programma staan enkele duetten van klassieke componisten zoals Mendelssohn en Schubert. Een lied als “Verdronken Vlinder” van Boudewijn de Groot passeert eveneens de revue. In verband met actuele musicals zullen “The lion sleeps tonight” (Lion King) en het “Nearer my God to Thee” (The Titanic) in een eigen arrangement van de dirigent worden gezongen.

In onderlinge combinaties van solisten komen bijvoorbeeld “The fields of Athenry” en “It lot fan Tea” over het voetlicht. Uiteraard zal een solo van piano plus saxofoon niet ontbreken.

Volgend jaar viert het koor zijn 10-jarig bestaan. Er zijn al plannen voor een spetterend evenement. De toegang van deze Sing Inn is gratis. Wel is er bij de uitgang een collecte.