Boomfeestdag dit jaar in Hemelum

HEMELUM De gemeente Súdwest-Fryslân viert de Nationale Boomfeestdag morgen woensdag 13 maart in Hemelum. 41 bovenbouwleerlingen van de Neutraal Bijzondere Basisschool De Barte planten 220 vogelvriendelijke struiken. Dit doen ze samen met wethouder Mark de Man. Ook helpen de leerlingen mee met het inzaaien van een voor bijen vriendelijk bloemenmengsel.

Hemelum is vanaf morgen vijf bosjes met zoete kersen en 220 inheemse vogelvriendelijke struiken rijker. Voorbeelden van deze struiken zijn: meidoorn, Gelderse roos, krent, hazelaar en vlier. De leerlingen en de wethouder planten ze tussen de school en de nieuwe rondweg. Basisschool De Barte wil graag meer speelruimte; dit ontstaat door de beschutte ruimtes tussen deze bosjes.

 

De kinderen helpen ook mee om een bloemenmengsel van 21 verschillende soorten in te zaaien. Dit gebeurt op de grondwal langs de nieuwe rondweg, over een lengte van 300 meter. De bloemen horen thuis op deze zandgrond en trekken bijen, vlinders en vogels aan.

De stichting Nationale Boomfeestdag heeft alle gemeenten verzocht om weer mee te doen aan deze viering. Sinds 1957 planten ruim 100.000 kinderen van basisscholen op deze dag een boom langs straten en pleinen, in parken en bossen in Nederland.

Het team Beheer Onderhoud Groen van de gemeente Súdwest-Fryslân verzorgt dit jaar de Boomfeestdag samen met de kinderen van basisschool De Barte.