Menhir wint twee toppers in drie dagen

SNEEK -De basketballers van Menhir wisten binnen drie dagen twee toppers te winnen en bleven lijstaanvoerder.

Woensdag speelden de Snekers een inhaalwedstrijd tegen nummer vier Penta. Twee dagen later kwam de nummer drie, Pink Stars op bezoek. Koploper Menhir won beide wedstrijden en bereidde zich zo goed voor op de confrontatie met de nummer twee, Oaters uit Joure.

De wedstrijd tegen Penta was in februari vanwege de ijzel niet doorgegaan. Nu kwamen de Drachtsters wel opdagen. Plaats van handeling was de Duinterpenhal, waar Menhir op de woensdagen traint. De thuisploeg startte dan ook het best en pakte snel 11 punten voorsprong.

Penta trakteerde Menhir eerder in het seizoen met agressief spel nog op een nederlaag, maar nu waren de gasten heel wat tammer. Menhir kwam na de goede start amper in de problemen. Alleen in de slotfase liep het verschil nog even terug tot minder dan tien punten, maar de Snekers herstelden zich snel en hielden met 58-44 de punten in huis.

Op de vrijdagavond leek het er aanvankelijk op of de doordeweekse wedstrijd toch teveel energie gekost had. In de Sneker Sporthal gingen de Pink Stars er vanaf het begin vandoor en Menhir keek binnen enkele minuten tegen een 0-12 achterstand aan. Toch was er geen paniek. Menhir speelde zichzelf langzaam terug in de wedstrijd. Bij rust was de achterstand nog maar vijf punten. Na de pauze pakte de ploeg onder aansporing van een fanatieke Niels Haven de leiding om die niet meer af te staan: 60-53.

Zaterdag mag Menhir in Joure proberen om de directe concurrent Oaters van zich af te houden. Bij een overwinning neemt Menhir een voorsprong van zes punten en dat is dus het doel van de ploeg.