Het weer van Dirk: Nattig

SNEEK De maand maart verloopt met een inhaalslag wat tekort aan neerslag betreft, we zitten deze maand al op een 45 mm en daar komt komende tijd nog wel het een en ander bij.

Vandaag overdag valt het met het weer en nattigheid mee, hooguit nog een buitje vanmorgen, vanmiddag droog. De bewolking heeft wel de overhand, wind west tot zuidwest, zwak tot matig, temperatuur 8 graden.
Komende avond later volgt een nieuw regengebied, minimumtemperatuur 5 graden bij een aantrekkende zuidwestelijke wind.

Morgen hebben we dan eerst met regen te doen, daarna een droge periode welke weer in de avond gevolgd wordt door regen. De wind uit het westen, matig tot krachtig, temperatuur 9 graden.

Zondag houden we het ook niet droog, af en toe regen of een bui, ook droge momenten en staat er in de morgenuren een fikse westelijke wind. Het verkeer moet rekening houden met windstoten. De temperatuur 8 graden als maximum. 
In de nacht naar maandag wordt de kans op natte sneeuw groot en ook maandag moeten we rekening houden met winterse neerslag oftewel maartse buien. Er staat maandag een westelijke wind en ligt de temperatuur met 7 graden wat lager.

Dirk van der Meer.