Julianaschool met elan de open dag van Palludara in

SNEEK - De Julianaschool in Sneek doet woensdag 13 maart mee aan de open dag van Stichting Palludara. Voor de school is het een uitgelezen kans om de dit schooljaar geïntroduceerde nieuwe activiteiten te laten zien, zoals bewegend leren en het Integraal Kindcentrum (IKC) Juliana. Niet alleen toekomstige ouders, ook huidige ouders en andere belangstellenden zijn deze dag van harte welkom.

Directeur Klaas Jan Visser heeft veel zin in de open dag. ,,We hebben dit schooljaar mooie nieuwe stappen gezet met de Julianaschool. Zo zijn we samen met kinderopvang De Petteflet van Stichting Kinderwoud het Integraal Kindcentrum begonnen: IKC Juliana.” Hierdoor biedt de school een doorlopend aanbod voor kinderen van nul tot twaalf jaar. ,,Zo besteden we aandacht aan talentontwikkeling en bevorderen we een soepele overgang naar de basisschool. We kunnen zo beter inspelen op bijvoorbeeld een ontwikkelingsvoorsprong.”

Ook is dit schooljaar het bewegend leren op de Julianaschool geïntroduceerd. ,,Dit betekent dat we leerlingen letterlijk in beweging zetten. Keersommen leren ze bijvoorbeeld niet alleen zittend achter hun tafel, maar ook al traplopend”, vertelt Visser. Ervaringen tonen aan dat leerlingen door meer te bewegen lekkerder in hun vel gaan zitten en beter presteren. ,,De leerlingen zijn tot nu toe erg enthousiast. We zien echt al een positief effect door deze vorm van onderwijs.”

De Julianaschool telt zo’n 150 leerlingen en zet in op kleine groepen. ,,Mede daardoor is er sprake van een veilige leeromgeving met veel aandacht voor het individuele kind”, aldus Visser. De Julianaschool is een van de weinige scholen in Sneek die in een karakteristiek gebouw uit de jaren 20 is gevestigd. Visser: ,,Dit schooljaar hebben we de prachtige hoofdingang in ere hersteld. Jarenlang gebruikten we alleen de zijingangen, in de moderne aanbouw van de school. Zonde, want de hoofdingang is met de statige deuren en de mozaïeken stenen vloer een plaatje.” In de vloer staat het bouwjaar van de school: 2020. ,,Precies, volgend jaar hebben we feest. De school bestaat dan honderd jaar en reken maar dat we dat gaan vieren.”

De open dag van de Julianaschool is op woensdag 13 maart van 8:30 uur tot 17:00 uur op de Bloemstraat 15 in Sneek (Bloemenbuurt).

Stichting Palludara is de overkoepelende onderwijsorganisatie van het christelijk basisonderwijs in de regio Sneek. Onder het orgaan vallen vijftien scholen, waaronder de Julianaschool in Sneek.