MS Waterpoort verkocht aan Menno van der Werf

SNEEK - Harry en Jenny van Dijk uit Sneek, respectievelijk 60 en 57, hebben vandaag hun rondvaartonderneming MS De Waterpoort in Sneek officieel verkocht aan Menno van der Werf, tot voor kort kapitein-eigenaar van de rondvaartboot Toerist V in Sneek.

Van der Werf heeft op zijn beurt zijn schip overgedaan aan rederij Van Hulst in Katwijk aan Zee. Van der Werf doopt Van Dijk’s schip om tot Toerist VI.

Harry van Dijk en Jenny Van Dijk namen 25 jaar geleden de Martinus over van rondvaartbedrijf Harder en later, 18 jaar geleden, de Mozart. Het uit Rotterdam afkomstige binnenschipperspaar doopte indertijd zowel de Martinus als de Mozart om tot Waterpoort. Het stel organiseerde met veel succes groepsreizen, thema events op het water en dagtochten vanuit Sneek en Lemmer.

Met de verkoop van de vrij nieuwe Toerist V naar Zuid-Holland is Sneek een mooie rondvaartboot kwijtgeraakt, maar heeft Van der Werf een grote concurrent minder. Van Dijk’s schip is groter en biedt meer faciliteiten aan mindervaliden en slecht ter been zijnde passagiers. Van der Werf heeft ook het gehele vaarprogramma en alle boekingen overgenomen van Van Dijk.