Het weer van Dirk: Buiig

SNEEK Afgelopen nacht heeft het flink geregend, vanaf middernacht is er een 11 millimeter gevallen wat het maandtotaal al op 20 millimeter heeft gebracht. Ook vandaag komt daar nog wat wel wat nattigheid bij en komende week moeten we geregeld rekening houden met buien en/of regen. Tevens staat er geregeld een stevige wind, herfstweekje in de lente.

Vandaag een bewolkte dag met geregeld buien en haalt de wind af en toe flink uit in een bui. Verder is de wind matig tot (vrij) krachtig uit het zuidwesten, temperatuur ligt rond de 9 graden. Komende nacht buien, minimumtemperatuur 5 graden.

Morgen is het allemaal wat rustiger met het weer, bewolkt, kans op een bui en af en toe wat zon tussen de bewolking door. Aan de temperatuur verandert niet veel, 9 graden, wind zuidwestelijk en meest matig. Woensdag mogen we weer een regendag begroeten, staat er een matige tot krachtige zuidelijke wind en wordt het een 10 graden. Donderdag af en toe regen en later op de dag een stevige wind uit het zuidwesten. Temperatuur dan 10 graden.

Vrijdag lijkt droog te verlopen met geregeld het zonnetje erbij. Als ik kijk naar het komende weekend, dan verloopt deze erg nat.

Dirk van der Meer