Waterpoort neemt afstand degradatiezone

SNEEK - Dankzij de 21-18 overwinning op Hoogkerk heeft het korfbalteam van De Waterpoort afstand genomen van de degradatiezone in de eerste klasse B.

Vooraf bedroeg het verschil tussen De Waterpoort en Hoogkerk op de ranglijst slechts een punt. In de eerste helft had de thuisploeg de regie in handen en kon het verdedigend redelijk de controle bewaren. Desondanks waren beide teams, wat scoren betreft, aan elkaar gewaagd. De groenhemden uit Sneek bleven aan de leiding maar deze werd gedurende de eerste helft niet groter dan twee of drie goals. Een fout aan de kant van de thuisploeg gaf Hoogkerk gelegenheid om tot vlak voor rust zich naar 11-10 te schieten.

De tweede helft bleef spannend en geen van beide ploegen kon uitlopen. Mede dankzij vele afstandsdoelpunten van Martijn Barendsen en een handig omdraaiballetje van Janneke Kreeft-Van der Kooij kon Hoogkerk niet in staat om voldoende aansluiting te vinden. Voeg daar de verdedigende controle uit de eerste helft aan toe en zo kwam de Waterpoort in de laatste vijf minuten op een voorsprong van 21-18. Hoewel de gemoederen nog hoog opliepen bleef deze stand onveranderd tot het eindsignaal.

Een belangrijke overwinning voor de Snekers in de spannende strijd tegen degradatie. De Waterpoort heeft met nog vier wedstrijkden voor de boeg nu een gaatje van 3 punten ten opzichte van de rode streep. Zaterdag speelt De Waterpoort uit tegen de nummer 3 Drachten/Van der Wiel.