Groen licht woonproject aan IJlsterkade

SNEEK - Vastgoedbedrijf Hegie Wonen heeft groen licht gekregen voor de bouw van een nieuw wooncomplex langs de Geau aan de IJlsterkade. Op de locatie was eerder Zwaagman bestrating en verhuur gevestigd. Het project komt tegemoet aan de vraag naar woningen van starters en jongeren, maar ook die van senioren.

Het totale wooncomplex bestaat uit 34 lage huurwoningen binnen de grens van de huursubsidie en 24 woningen in de vrije huursector. De genoemde 34 eenheden zijn bestemd voor jongeren en starters. Beide groepen komen in aanmerking voor zestien woonstudio’s, zestien driekamerwoningen en twee invalidewoningen op de begane grond.

Appartementen aan de waterzijde vallen in de vrije huursector. Dat betreffen tien vierkamerwoningen en veertien driekamerwoningen. Het complex wordt voorzien van een kleine haven, die wordt omgeven met groen. Op de daken komen tussen de vierhonderd en zeshonderd zonnepanelen en bijna alle parkeerplaatsen zijn overdekt, aldus projectleider Adrie Hegie.

Opvallend is dat hij door een gemeenteambtenaar werd getipt over deze locatie. Vooraf vond een uitgebreid bodemonderzoek plaats. ,,Op een plek werd behoorlijke vervuiling geconstateerd, veroorzaakt door voormalige industriële werkzaamheden. De vervuiling wordt natuurlijk verwijderd”, aldus Adrie Hegie.