Voor laatste keer Muziek van Beneden

SNEEK - Jeugdtheatergezelschap Het Houten Huis speelt woensdag 6 maart in Theater Sneek de muzikale familievoorstelling Muziek van Beneden.

Het is de laatste voorstelling in het Noorden van het theatergezelschap dat door Nederland en Belgie reist. Ruim 6000 schoolkinderen en 4000 reguliere bezoekers bekeken eind 2018 en begin 2019 de voorstelling.

Muziek van Beneden gaat over een, op het eerste gezicht, heel ongewone straat. Gedurende de voorstelling komen er steeds meer wonderlijke types het toneel op. Een pianoleraar die geen leerlingen heeft en eigenlijk alleen voor zichzelf speelt, een buurman die op een reusachtig ei broedt, een tijgermeisje dat ‘s nachts door de straat sluipt en een konijnenjong dat altijd ruzie maakt met zijn zus. Deze buren ontmoeten elkaar iedere dag, maar kennen ze elkaar ook echt?

Voor en na de voorstelling kan het publiek in de foyer van het theater mee doen aan een extra programma. Door bezoekers ter plekke brieven aan elkaar te laten sturen wil Het Houten Huis gesprekken tussen deze ‘buurtgenoten’ op gang helpen. Met behulp van speciaal briefpapier en een kinderpostbode die de brieven bij de juiste personen bezorgt, hoopt het gezelschap dat er ontmoetingen en misschien zelfs nieuwe vriendschappen ontstaan.

www.hethoutenhuis.org